14-06-2024

Geertje Ariëns is door het Algemeen Bestuur benoemd als directeur Hecht en Directeur Publieke Gezondheid Hollands Midden. Zij start 1 september. GHOR Hollands Midden is onderdeel van Hecht. De DPG geeft leiding aan de GHOR.

Directeur Dennis Christmas: “Ik ben ontzettend blij dat we een nieuwe directeur mogen verwelkomen met hart voor de publieke gezondheidszorg en ervaring in het veiligheidsdomein. Geertje volgt hiermee Sjaak de Gouw op die zich jarenlang heeft ingezet voor de publieke gezondheid. Met haar kunnen we samen verder bouwen aan een gezond en veilig Hollands Midden voor alle inwoners.”

Even voorstellen:
Meer gezondheid, meer veiligheid en kansen voor iedereen. Het werk van Hecht doet ertoe. Heeft impact op het welbevinden van mensen en draagt bij aan het creëren van een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Met deze opgave ga ik met heel veel plezier aan de slag.

Het brede takenpakket van Hecht, de voor mij nog grotendeels onbekende Veiligheidsregio Hollands Midden en de samenwerking met vele nieuwe collega’s zijn ingrediënten voor een mooie en complexe uitdaging.

Ik heb een achtergrond als epidemioloog in het werkveld van de publieke gezondheidszorg en heb ervaring opgedaan bij vergelijkbare grote uitvoeringsorganisaties. Daarnaast heb ik ervaring met crisismanagement. Dit breng ik mee en zet ik graag in ten behoeve van Hecht.

Geertje Ariëns

Het Algemeen Bestuur (AB) van Hecht heeft Geertje Ariëns begin juni benoemd. Voorzitter van het AB Hecht, Daan de Haas: “We zijn er van overtuigd dat Geertje met haar ervaring en expertise een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ingezette koers van Hecht en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio heeft ingestemd met de benoeming van Geertje. Burgmeester Liesbeth Spies lid van het bestuur van de VR was betrokken bij de wervingsprocedure. Zij geeft aan: “Een nieuwe Directeur Publieke Gezondheid met veel ervaring op het gebied van zorg en veiligheid. Ik ben blij met haar komst en wens haar veel plezier in deze mooie functie!”

Share This