Even voorstellen: de crisisfunctionarissen van GHOR Hollands Midden. Woensdag 24 april was er weer gelegenheid om een groepsfoto te maken, tijdens onze jaarlijkse ‘crisisfunctionarissendag’. Een dag die vooral in het teken staat van verbinding. Onze crisisfunctionarissen staan 24/7 paraat om bij een grootschalig incident de geneeskundige hulpverlening te coördineren. Daarbij werken ze onder hoge druk nauw samen. Dan is het heel belangrijk om elkaar en ieders rol goed te kennen. Het team bestaat uit Officieren van Dienst Geneeskundig, Algemeen Commandanten Geneeskundige Zorg, Hoofden Informatie Geneeskundig, Hoofden Ondersteuning Geneeskundig en de (operationeel) Directeur Publieke Gezondheid.

Op het programma stond dit keer ‘Gezondheidsonderzoek na rampen’ en de doorontwikkeling van onze crisisorganisatie. Met ‘Criviant’, de crisisvariant van Triviant, werd op ludieke wijze de kennis getest. De crisisfunctionarissen gingen ook in kleine groepjes aan de slag met een casus. Daarin stond de afweging om het Landelijk Crisismanagement Systeem Geneeskundige Zorg (LCMS-Gz) in te zetten centraal. LCMS-Gz is een besloten applicatie waarin alle partijen die betrokken zijn bij de bestrijding van een crisis, informatie uitwisselen. De Hoofden Informatie Geneeskundig gaven een demo van het systeem, zodat alle crisisfunctionarissen daar een goed beeld bij hebben. Als laatste is – vooruitlopend op zijn aanstaande vertrek – met leuke anekdotes uitgebreid stilgestaan bij de inzetten van DPG Sjaak De Gouw tijdens incidenten.

Heel informatief, leuke onderwerpen, afwisselende werkvormen en gezellig, oordeelden de deelnemers. Het was dus weer een geslaagde dag!

Share This