Crisisoefening Zorgpartners Midden Holland

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Crisisoefening Zorgpartners Midden Holland

Om tijdens incidenten goed voorbereid te zijn, helpt GHOR Hollands Midden haar ketenpartners bij het oefenen. Oefenen is een mooie manier om te leren en processen te verbeteren. Zodat als het echt misgaat, iedereen weet wat hij of zij moet doen of laten. In maart waren we op bezoek bij Zorgpartners in Midden Holland. Wat doet de GHOR bij zo’n oefening?

Oefenen bij een woon-zorgorganisatie

Zorgpartners Midden Holland wilde graag oefenen met hun crisisteam. GHOR Hollands Midden heeft daarvoor een scenario voorbereid, een oefening gecoördineerd, waargenomen tijdens de oefening en tegenspel gegeven. Tegenspel wil zeggen dat de we rollen op ons nemen van partijen of groepen mensen die bij een echt incident ook een rol hebben en bij de oefening niet aanwezig zijn.

  1. Om de oefening goed voor te bereiden hebben we vooraf het scenario doorgenomen, zodat het realistisch was. Ook hebben we oefendoelen afgesproken. Deze waren:
  2. Heldere taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.
  3. Een goed werkende voorziening voor alarmering.
  4. Een adequate werkwijze voor het goed kunnen inschatten van de (potentiële) crisis: de diagnose
  5. Een basisstructuur voor de coördinatie en besluitvorming inclusief goed georganiseerd informatiemanagement, communicatie en advies.
  6. Toegeruste sleutelfunctionarissen die weten wat hun rol is en hierop gericht zijn voorbereid.
  7. Bekendheid met en aansluiting op belangrijke partners in de keten en bij overheids- en hulpdiensten.

Ook oefenen?

Wil je bij jouw zorgorganisatie ook je crisisteam beoefenen? GHOR HM kan u ondersteunen met het helder krijgen van de oefendoelen en maken van een scenario. tijdens de oefening kunnen wij ondersteunen met oefenleider, waarneming en/of tegenspel. Meer weten? Neem dan contact op met ons team Vakbekwaamheid Vakbekwaamheid@ghorhm.nl

 

Share This