CBRN kennisdag

  1. Home
  2. Nieuws
  3. CBRN kennisdag

Op donderdag 26 januari organiseerden we de jaarlijkse CBRN kennisdag. Tijdens deze dag delen we kennis en ervaringen over incidenten met gevaarlijke stoffen (CBRN) voor professionals uit de geneeskundige crisisorganisatie.  

Oefendoelen 

Het primaire oefendoel van de CBRN-dag is het vergroten van kennis en vaardigheden rond incidenten waarbij gevaarlijke stoffen (CBRN) een rol spelen. De Kennisdag biedt voor de deelnemers ook gelegenheid om van elkaars processen en kerntaken te leren. Deelnemers kwamen van de GHOR en RAV in Hollands Midden. 

Het programma

We begonnen met het HART (Hazard Area Response Team). Wat doet het HART en wat kunnen we ermee? Daarna liet de brandweer met een demonstratie zien hoe decontaminatie gaat bij een CBRN-incident. Ook was er een uitleg over de GSE (Gevaarlijke stoffeneenheid).  

Na de lunch deden we een Quiz met vragen uit alle GHOR-planvorming op het gebied van CBRN. 

De GAGS (Geneeskundig adviseur gevaarlijke stoffen) vertelde over situaties waarin je moet schuilen en wanneer hulpdiensten moeten ontruimen Tot slot gaf Defensie een kijkje in de (on)mogelijkheden van hun handelen en inzicht in waar we elkaar kunnen versterken. 

 

Mooie feedback

De deelnemers waren heel positief. Goede sprekers, fijne sfeer en interessante onderwerpen maakten de dag een mooi succes. Tot volgend jaar! 

 

Share This