GHOR geslaagd voor audit

Maandag 25 september 2017 is de GHOR HM geaudit op de ISO/HKZ-normen. De auditor heeft op verzoek van de GHOR gekeken naar het verbinden van veiligheid en zorg. De GHOR Hollands Midden is ISO/HKZ-gecertificeerd.

De externe auditor heeft als sterke punten van GHOR Hollands Midden benoemd:

Geplaatst inshow on home | Tagged | Reacties gesloten

De Rijksoverheid start campagne voor uitdelen jodiumtabletten

De Rijksoverheid verspreidt tussen 10 en 24 oktober a.s. jodiumtabletten aan jongeren tot 18 jaar. Zwangere vrouwen vallen ook in de doelgroep. Zij krijgen informatie van hun verloskundige of gynaecoloog. De Rijksoverheid houdt rekening met 2 zones: 20 km rond een kerncentrale en 100 km rond een kerncentrale. Bijna alle gemeenten in de regio Hollands Midden liggen in het gebied 100 km rond de kerncentrales in Borssele (Zeeland) en/of Doel (België). Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom vallen buiten de 100 kilometer zone. In deze drie gemeenten worden geen jodiumtabletten verspreid. Kijk voor meer informatie op www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl.

Geplaatst inhome, Nieuws, show on home | Reacties gesloten

Oefenen door zorgorganisaties met GHOR Hollands Midden

Zorgorganisaties in Hollands Midden kunnen hun processen oefenen met GHOR. Een aantal verpleeghuizen heeft al positieve ervaringen hiermee opgedaan. In het najaar oefent GHOR in ieder geval met een verpleeghuis en een revalidatiecentrum.

Geplaatst inNieuws | Reacties gesloten

Evenementen Klinkerbergerplas Oegstgeest

Afgelopen periode zijn twee evenementen aan de Klinkenbergerplas in Oegstgeest gehouden: Puur festival op 29 juli en Neighbours festival op 12 augustus. GHOR Hollands Midden heeft mede geadviseerd bij de vergunningverlening.

Geplaatst inNieuws | Reacties gesloten

Nulmeting kleinschalige decontaminatie

Veiligheidsregio Hollands Midden is dit jaar gestart met het multidisciplinair implementeren van de handreiking Decontaminatie (Instituut Fysieke Veiligheid, 2017). Vanuit geneeskundige hulpverlening nemen zowel GHOR als Regionale Ambulance Voorziening (RAV) deel aan dit project. In projectvorm werken medewerkers van brandweer, politie, ambulancezorg/GHOR en gemeente/bevolkingszorg in de regio Hollands Midden uit hoe slachtoffers die besmet zijn met een chemische, biologische, radioactieve of  nucleaire stof worden gedecontamineerd. In de praktijk blijkt dat het tijdig onderkennen dat een slachtoffer besmet is van groot belang is voor de veiligheid van hulpverleners.

Geplaatst inNieuws | Reacties gesloten