Keuzeprogramma Opleiden, trainen en oefenen crisisfunctionarissen

De multidisciplinaire werkgroep opleiden, trainen en oefenen (MDOTO) heeft voor alle crisisteams en crisisfunctionarissen vele OTO-activiteiten (Opleiden, Trainen, Oefenen) georganiseerd, vastgelegd in een jaarwerkplan en in een jaarkalender. Voor functionarissen die optreden in een multidisciplinair team CoPI of ROT is een keuzeprogramma ontwikkeld dat is vastgelegd in de Studiegids Eigen-Wijs.

Crisisfunctionaris bepaalt
Voorheen werd door MDOTO en door vertegenwoordiger OTO van de eigen organisatie bepaald welke training iedere crisisfunctionaris zou moeten volgen. Nu staat de regie op zijn/haar eigen vakbekwaamheid van de crisisfunctionaris centraal. Crisisfunctionarissen maken zelf keuzes uit diverse multidisciplinaire trainingen, workshops en basisopleidingen.

Leerbehoeften
De afgelopen jaren heeft MDOTO programma’s op maat gemaakt om te voorzien in de leerbehoeften. In de studiegids biedt MDOTO een overzicht van alle studiemogelijkheden voor verdere ontwikkeling. De studiegids is meer dan alleen een aanbod van trainingen en oefeningen. Naast het OTO-aanbod bevat het ook producten die ondersteunen bij het leren en het bepalen van leerbehoeften. Daarom is gekozen voor het woord studiegids. Er is ook een overzicht gemaakt van boeken, evaluatierapporten en handige links.

Blijven ontwikkelen
De werkgroep MDOTO stelt de crisisfunctionaris voorop. Wat heeft deze nodig in de zoektocht om zich verder te ontwikkelen. Of je nu beginner bent of al een ervaren rot in het vak; je blijven ontwikkelen is een voorwaarde in een wereld waarin veranderingen en ontwikkelingen in hoog tempo ons werk beïnvloeden.

De studiegids is opgebouwd uit drie niveaus:

  • Kennis (ik weet hoe)
  • Inzicht (ik begrijp ook)
  • Toepassen/Vaardigheid (ik kan het in de oefening)

GHOR OTO-activiteiten
Naast de vrije keuze uit de studiegids organiseert GHOR Hollands Midden voor haar crisisfunctionarissen een aantal verplichte OTO-activiteiten om zo kennis- en vaardigheden van functionarissen op een zelfde niveau te houden. Dit alles wordt begeleid door de vier GHOR-medewerkers die zich bezighouden met OTO-activiteiten. Meer informatie over het OTO-programma GHOR is op te vragen bij Wim Vlug, bereikbaar via 071 – 207 30 00

Dit bericht was geplaatst inNieuws. Bookmark the en reacti. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.