GHOR Hollands Midden en zorgorganisaties oefenen thema zorgcontinuïteit

In april hebben GHOR en 8 zorgorganisaties geoefend met een scenario zorgcontinuïteit. Verpleeghuizen, gehandicaptenzorg of GGZ-instellingen oefenen vaker met GHOR. GHOR levert dan het tegenspel en kan de oefening waarnemen. Nu waren de rollen omgekeerd en waren BHV-coördinatoren of managers Zorg van meerdere zorginstellingen ‘tegenspelers’ van GHOR.

Profijt van oefenen voor GHOR en voor zorgorganisaties
Zorgorganisaties zijn op deze manier laagdrempelig uitgenodigd om aan de hand van het scenario ook naar hun eigen risico’s en hun crisis- of zorgcontinuïteitsplan te kijken en mee te oefenen. De zorgorganisaties hebben zo weinig voorbereidingstijd nodig en zowel GHOR als de zorgorganisaties kunnen ervaren hoe de samenwerking verloopt. Een extern bureau heeft GHOR bij deze oefening ondersteund.

GHOR als coördinator
In het scenario vloog op een winterse stormachtige dag het dak van een verpleeg- en verzorgingshuis. De bewoners op de bovenste etage moest worden overgebracht naar verpleeg- en verzorgingshuizen in de buurt. GHOR coördineerde de verplaatsing tussen de getroffen zorgorganisatie en de zorgorganisaties in de buurt. GHOR heeft met alle deelnemende zorgorganisaties nauw contact gehad. Voor deelnemers van GHOR aan de oefening was het een nuttige oefening en leuk om in het echt contact te hebben met zorgorganisaties in een oefensetting.

Nieuwsbrief

Share This