Netwerkbijeenkomst crisiscommunicatie

Op 27 november a.s. organiseren GHOR en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ’s middags een netwerkbijeenkomst over crisiscommunicatie.

Crisiscommunicatie bij verstoring van openbare orde en maatschappelijke onrust is een verantwoordelijkheid van de burgemeester. Deze crisiscommunicatie is in de Veiligheidsregio Hollands Midden georganiseerd. Aan diverse communicatiepools nemen communicatieprofessionals van gemeenten, hulpdiensten of partners deel. GHOR Hollands Midden is een hechte partner van Veiligheidsregio Hollands Midden en is nauw betrokken bij de crisiscommunicatie van de veiligheidsregio. Zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen, communiceren over hun eigen bedrijfsvoering.

Wie communiceert wat wanneer?
Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd hoe de crisiscommunicatie in Veiligheidsregio Hollands Midden is georganiseerd en waar de veiligheidsregio voor verantwoordelijk is en waarover zorgorganisaties communiceren. Communicatieadviseurs van de veiligheidsregio die ter plaatse gaan en bij een zorgorganisatie op de stoep kunnen staan zijn aanwezig om uit te leggen wat hun rol is. LUMC vertelt hoe bij hen de communicatie is georganiseerd tijdens een crisis of calamiteit. Uiteraard is daarnaast genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Wie komt?
Uitgenodigd voor de bijeenkomst zijn communicatieprofessionals en crisisfunctionarissen, coördinatoren bedrijfshulpverlening die werkzaam zijn bij een verpleeghuis, woonzorgcentrum, organisatie voor gehandicaptenzorg, GGD, thuiszorg, Geestelijke Gezondheidszorg, ziekenhuis of een huisartsenpost, Regionale Ambulance Voorziening, Nederlands Rode Kruis, brandweer/veiligheidsregio Hollands Midden.

Mis het niet!
Bent u geïnteresseerd en hoort u tot de doelgroep, dan kunt u zich aanmelden via bureau@ghorhm.nl. Nadere informatie over de bijeenkomst volgt daarna.

Nieuwsbrief

Share This